TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

Online/izvedba v živo - hearing in asessment center ključna pri oceni kompetenc

Razvojni ali izborni assessment center imata svojo specifiko

Ideja vzgoje naslednikov je spomladi leta 2008 doživela eno najbolj smelih manifestacij v slovenskem proizvodnem podjetju s področja ulitkov za avtomobilsko industrijo. V obsežnem postopku smo v Sloveniji, na Hrvaškem in Makedoniji rekrutirali 30 talentov z enoletnimi delovnimi izkušnjami in pripravljenostjo potegovati se za 10 mest za bodoče mednarodno mobilne ključne kadre. S tridnevnim assessment centrom smo posameznike (skupaj z za to posebej usposobljeno vodstveno ekipo naročnika) dodobra spoznali in ocenili.

Večji del assessment centrov je, kljub pomenu dvo- ali trodnevnega ocenjevanja, v praksi naših slovenskih naročnikov danes intenziven enodnevni dogodek. Bili smo prvi, ki smo leta 2010 združili pričakovanja ene najpomembnejših bank v Sloveniji in naše znanje ter z namenom priprave ustreznih ukrepov in razvojnih načrtov posameznikov ocenili kar 300 vodij. Naročnik je za ta projekt na letni HRM konferenci leta 2012 prejel priznanje za tretje mesto. 

Kako prepoznati kompetentnega partnerja za izvedbo assessment centrov?

  • v kompetentnosti svetovalcev pri oblikovanju kriterijev ocenjevanja na obstoječem (ali neobstoječem) modelu kompetenc,
  • v sposobnosti in metodologiji učinkovitega urjenja ekipe ocenjevalcev na strani naročnika, če ta želi aktivno sodelovati,
  • v sposobnosti umerjanja metra ocenjevalcev (kar spodbujamo!),
  • v ustrezni kombinaciji nalog za optimalni učinek,
  • v sposobnosti prilagoditve nalog naročniku in delovnemu mestu,
  • v umetnosti podajanja konstruktivne povratne informacije,
  • v strokovni in procesni facilitaciji izplena izvedenega postopka.

S pomočjo sodobnih digitalnih orodij lahko v podjetju TRESCON v sodelovanju s podjetjem CPM Belgija iz skupine CFR Global Executive Search​​​​​​​ ponudimo tudi kombinacijo lokalnega testiranja z online hearingom oz. assessment centrom, v katerem sodelujejo tuji in slovenski igralci in ocenjevalci v procesu v živo. To je v Sloveniji še odločno premalo izkoriščen potencial.

V Trescon Slovenija izvajamo assessment centre oz. razvojne postopke na področju Slovenije, Hrvaške in Srbije, kjer smo z uigranimi lokalnimi ekipami v medsebojnem sodelovanju s priznanim regionalnim naročnikom ocenili že več kot 380 prodajnih svetovalcev in izvedli vrsto postopkov. Z našim matičnim podjetjem v Linzu prvovrstno pokrivamo regijo DACH. Naši svetovalci pri teh projektih sodelujejo tudi zaradi svojih ustreznih jezikovnih kompetenc. 

Koncipiranje in izvedba assessment centrov za vodje, talente ali prodajno osebje se razlikuje. V Tresconu vsak projekt prilagodimo namenu in cilju našega naročnika. 

Vas zanima več? Stopite v stik z nami!