TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

Kako napisati CV, če si direktor, IT support, HR ali karkoli drugega v današnjih digitalnih časih?

01/15/2021

Obdobje »covid« se je prav vsakega izmed nas dotaknilo z bolj ali manj intenzivnim preverjanjem uravnoteženosti lastnega kariernega trikotnika (delo, odnosi, »package«). Kako to vem? Gora Cv-jev, telefonskih razgovorov, pogovori s sedanjimi in bivšimi sodelavci, prijatelji in nenazadnje lastna osebna bilanca.  V Tresconu smo zasuti z ustreznimi in neustreznimi prošnjami in CVji, za delovna mesta, ki jih trenutno  iščemo. Kaj pa je večini skupno? Slabo napisan CV, oz CV, pri katerem moram večino poklicati, predlagati spremembe, da bi konkretna zanimiva oseba ne pogorela v konkurenci drugih kandidatov, samo zato, ker CV ne pokaže tistega, kar je potrebno. Zato iniciativa – izboljšajmo nivo CVjev v Sloveniji, »disciplina« v kateri smo v mednarodni konkurenci mnogo slabši od drugih! Upam, da ta članek lahko delno prispeva temu, če ne, pa pokličite za več ????.

 

Kajti CV je osebni marketing, JE neke vrste letak (pozor: NE prekomerno oblikovan, kar je pogosto druga skrajnost) in NE pravno formalni dokument. Seveda pa mora biti vsebinsko in podatkovno pravno formalno verodostojen. Toda, če ste pred 15 leti končali študij Turistike, in že 12 let delate kot IT support, potem karierno niste »turistični tehnik« in to ni tisto, kar bi človek napisal v naslov. Pa napišete…Večinoma prav pri vseh CVjih manjka enostavčna ubeseditev, »kdo in kaj za vraga res sem« (v odnosu na razpisano delovno mesto seveda). Če je ime in priimek »naslov«, potem torej manjka podnaslov. Ko izbiramo knjigo ali film, v katerega bomo vložili 2 uri svojega časa, naslov ne zadostuje, vedno pogledamo še podnaslov, oz kratko predstavitev, ki nas praviloma pritegne ali pa povzroči, da preklopimo drugam. In tako je tudi s Cvjem.  

 

Z razvojem podatkovne znanosti, naprednih tehnologij, ki same prebirajo Cvje, še preden se jih dotakne roka svetovalca, je potrebno CVje pisati drugače. Mnogo bolj paziti na uporabo ključnih besed, kratic, mednarodnih izrazov. Predvsem pa smo opazili, da mednarodna podjetja uporabljajo sisteme, v katere Cvje naložiš, le redko pa ponudijo priložnost naložiti tudi motivacijsko pismo. Pomen motivacijskega pisma v Tresconu izjemno poudarjamo, a potrebno je razumeti novo tehnološko danost. Če torej lahko naložimo le en dokument v sistem, ki bo odločil, ali ste primerni za nadaljevanje postopka ali ne, mar ne bi bilo pametno razmisliti, kako košček motivacijskega pisma vgraditi v sam CV?  To pomeni nekaj prilagajanja za vsakokratni razpis, a… če si predstavljate, da se na tekmi po strmini spusti 100 tekmovalcev in bi vi želeli zmagati, potem je potrebno imeti prave smuči in narediti kar nekaj hitrih zavojev…

 

Pa še nekaj – v razmislek: hud zaplet, ki smo mu bili priča minuli teden. Strojno branje življenjepisov je v tem hipu na podobni stopnji razvoja, kot samovozeča vozila. Le ta še niso dovoljena. Zakaj ne? Ker se potencialno statistično gledano lahko dogodijo usodne nesreče. Tako se je nam, ne statistično, temveč dejansko. Minuli teden. Stroj je prebral Cv. In se – iz nepojasnjenih razlogov, ki jih raziskujemo sedaj mi ljudje, ne stroji – odločil pobrati in vpisati v korespondenčno bazo raje e mail reference, to je neposredno nadrejene osebe naši kandidatki. Odgovor je torej dobila šefica in ne kandidatka. Zamislite si posledice za kandidatko, njeno vodjo in nas… Toliko o win win win, na katerega smo v Tresconu tako ponosni.

 

Photo by cottonbro from Pexels

Nazaj