TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

Regionalno srečanje Trescon skupine

09/15/2019

V začetku septembra smo v Ljubljani organizirali tridnevno poslovno-družabno srečanje Trescon ekip iz Slovenije, Avstrije in Češke. Tako imenovani 'Consultant boost'-i oziroma naša srečanja 'Krepimo svetovalce' so Tresconova redna praksa, ki jih izvajamo vsako četrtletje, menjajo se le lokacije gostiteljske pisarne ter seveda vsakokratne aktualne teme.

Poslovni del srečanja smo začeli v četrtek, kjer smo del popoldneva in naslednje jutro v naših prostorih skupaj s svetovalci iz posameznih držav predelali vrsto vprašanj. Kakšna je gospodarska situacija v posameznih državah? Ali se na posameznih trgih že občuti ohlajanje gospodarstva v Nemčiji? Kako s pomočjo BI orodij izboljšati naše poslovanje? Kako poiskati prave kadre za iskane pozicije? S kakšnimi izzivi se srečujemo pri iskanju kadrov? Katerih orodij se poslužujemo pri iskanju kadrov? S katerimi novimi vajami oz. nalogami lahko preverimo kompetence izbranih kandidatov za posamezno pozicijo? Kako dovolj zgodaj prepoznati 'high performerj'je in kako jih ločiti od 'dobrih delavcev'? Kakšen pomen ima employer branding oziroma znamka delodajalca? Kako bo AI, umetna inteligenca, vplivala na posel kadrovnikov in kadrovnic? Pričakovanja so različna in veliko jih je, težko pa danes z gotovostjo napovedujemo karkoli, vsaj ne na časovni premici. Tematik veliko, časa premalo, a navdihujoča izmenjava dobrih praks je bila vsem v veselje in nam dala nov elan.  Večer smo zaključili na večerji v Slovenski hiši – Figovec, kjer so nam postregli z izbranimi slovenskimi dobrotami.

V petek se nam je pridružil še del avstrijske ekipe iz zalednih služb in skupaj smo se podali v center mesta. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zato smo za začetek obiskali Odprto kuhinjo, nad katero so bili naši gosti izredno navdušeni, saj je vsak našel nekaj za svoj okus. Nato smo se odpravili na krožno vožnjo z vlakcem Urbanom in tako v dobro uro trajajoči vožnji spoznali nekaj glavnih znamenitosti Ljubljane. Dan smo zaključili s sprehodom na Ljubljanski grad, kjer smo si ogledali Ljubljano in razvajali naše brbončice v Gostilni na gradu.

V soboto zjutraj smo goste peljali v Škocjanske jame, kjer smo imeli na tri kilometre dolgem sprehodu skozi jamo priložnost za občudovanje kraškega podzemlja. Po ogledu smo se ustavili še na kosilu in se prav na hitro in spontano odločili, da naše druženje še nekoliko podaljšamo ter se za kratek čas odpeljemo do Pirana. Tam so gosti izkoristili priložnost, da so namočili noge v morje in se za kratek čas nastavili sončnim žarkom. Postaviti ljudi na prvo mesto – to velja tako za vse naše delavnice za razvoj kadrov, pa tudi za našo ekipo. Kombinacija trdega dela in prijetnega druženja vedno prinaša dobre rezultate, tako da…

… hvala našim partnerjem za odličen delovno/raziskovalni podaljšan konec tedna! Že zdaj se veselimo ponovnega srečanja vseh združenih ekip Trescona iz Češke, Slovaške, Avstrije in Slovenije, ki bo tradicionalno decembra v Linzu. In katere teme nas čakajo? Še bolj poglobljeno v kompetenčno analizo ter še bolj poglobljeno v učinkovite metode raziskovanja zaposlovalnega tržišča. Ter seveda poglobljeno v čarobni čas decembra!

Nazaj