TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

Pšenica, najlepši cvet. Res samo v pravljicah?

10/21/2020

Avtorica: Marjana Lavrič Šulman

 

Pšenica, najlepši cvet’ je naslov slovenske ljudske pravljice. Za vse, ki je ne poznate, en hiter povzetek, ostali lahko preskočite na tretji odstavek:) - V neki deželi (verjetno za devetimi gorami) je nekoč kralj dal pobiti vse stare ljudi, saj je ocenil, da so za družbo nekoristni, ker več ne morejo dovolj trdo delati. Nek mladenič pa, ki je imel svojega očeta rad, ukaza ni ubogal in je očeta skrival v čebru na dvorišču ter mu tja nosil hrano in pijačo. Taisti kralj je imel tudi hčero in za njenega ženina je želel izbrati kar najprimernejšega kandidata. Vsem zainteresiranim je zastavil tri uganke in kdor bi na vse tri pravilno odgovoril, bi s tem dokazal, da je vreden njene roke. Navdušeni mladeniči so prihajali iz vseh koncev dežele, na uganke pa nihče ni poznal pravega odgovora. Dokler ni do kralja prišel naš mladenič. (Ta, ki je svojemu očetu prihranil smrt, kljub kraljevemu ukazu.) Tudi on ni poznal odgovorov na uganke. Ne na prvo, ne na drugo, ne na tretjo. Za nasvet je prosil svojega očeta in ta mu je pomagal. Pravi nasvet mu je dal za prvo uganko. Pa za drugo in tudi za tretjo (Ki se je, mimogrede, glasila – ‚Kateri je najlepši cvet?‘)

Kralj je bil nad mladeničem navdušen, na vprašanje, kako to, da je poznal vse prave odgovore, pa si mladenič ni upal odgovoriti, saj se je bal, ker takrat ni izpolnil kraljevega ukaza. Ko mu je kralj zagotovil, da mu ne bo hudega, je odgovoril: "Ko ste ukazali, da moramo umoriti svoje starše sem stopil pred svojega očeta in dejal: Ljubi oče, vi ste mi poklonili življenje, me ljubeznivo hranili in vzgojili, v zahvalo pa naj vam jaz vzamem vaše življenje. Ne, moje srce tega ne bi preneslo. Raje vidim, da mene kaznujejo s smrtjo. Nato mi je oče odgovoril: Dragi moj sin, izteši velik čeber in povezni ga v kot na dvorišču. Zadaj pa naredi odprtino, da bom mogel kdaj pa kdaj na svetlo… Storil sem tako in do danes ohranil pri življenju mojega ljubega očeta. Kolikokrat mi je dal napotil in nasvetov, prav tako kot je tudi tokrat le on razvozlal vse tri uganke…“

No alt text provided for this image

Photo by Ivan Bertolazzi from Pexels​​​​​​​

Morala te zgodbe? Premislimo. Glede na svoje izkušnje in preteklo prakso si res upam trditi, da je starost pri iskanju zaposlitve - problem. Ne izziv. Problem! Morda je izziv še po 45-em letu, pri 50+ pa si praktično… karierno mrtev. Se opravičujem izrazu, ampak tako je. In recimo vendar enkrat bobu bob. Navada je, da radi delimo zgodbe o uspehu. Pozitivne, navdihujoče, take, ki ti dajo nov elan in energijo. ‚50+ in nov karierni začetek!‘ ‚50+ s sanjsko novo službo!’ ‘50+ novopečeni podjetnik!

Krasno. Te zgodbe seveda dajo upanje, hkrati pa govorijo o veliki, veliki manjšini. To, kar niso sanjske in navdihujoče zgodbe o uspehu, pa je splošno zamolčana realnost. Ljudje brez zaposlitve (iz različnih razlogov in praviloma ne po svoji krivdi), še vedno polni znanja, izkušenj, modrosti in vsekakor tudi polni energije in elana ter z močno željo po delu. Obupani, ker so se prijavili že na tisoč in en razpis. Na prvih nekaj še navdušeno in z velikimi pričakovanji, potem pa s čedalje manj vere, da se bo razpletlo tako, kot bi si želeli. Nekateri ostanejo brez odgovora, nekateri prejmejo odklonilen odgovor, kar je že skoraj luksuz. (To o odgovorih morda spet tema za en zapis, ampak o tem se celo da kaj prebrati…) Mogoče pa je čas, da se nehamo sprenevedati. Kajti včasih te pozitivne zgodbe, (ki jih je v resnici zelo, zelo malo,) delajo tudi škodo, ne samo koristi. Prikrivajo namreč pravo sliko, namesto da bi prispevale k izboljšanju razmer.

Težava ni v iskalcih zaposlitve! Praviloma jim ne manjka samoiniciativnosti, ne manjka jim motivacije, ne manjka jim znanja, ne manjka jim izkušenj. Nič jim ne manjka. Samo let imajo preveč. Velikokrat tudi zdrave kmečke pameti. S tem pridejo seveda tudi druga bremena… mogoče so premalo upogljivi in premalo ‘gnetljivi’. Zagotovo pa ne predragi (kar je včasih bojazen na strani delodajalca), saj so že večinoma povsem znižali pričakovanja. In delali bi radi in delali bi z veseljem. V idealni starosti so tudi, kar se tiče bolniških odsotnosti zaradi otrok, odsotnosti zaradi roditeljskih sestankov, otroških glasbenih nastopov... V idealni starosti, ko brez družinskih dram lahko potegnejo delo v popoldanske ure. Kaj že, je narobe s preveč leti? Zakaj že, jih je pravzaprav preveč?

Dokler podjetja ne bodo znala ceniti kilometrine in bodo primerljiva z našim kraljem iz uvoda, prosim… nehajmo kriviti iskalce zaposlitve, da so premalo iniciativni, premalo dinamični, premalo prodorni, predragi,… in se vprašajmo, če je sprememba morda potrebna pri kom drugem, ne pri vseh tistih, ki se trudijo in imajo volje do dela na pretek.

Ker izhajam iz marketinga, sem dolgo časa živela v zmotnem prepričanju, da je ta fiksna ideja o nujni mladosti v Sloveniji prisotna samo v tej branži. Zdaj vem, da temu ni tako. Z oglasi iskati ‚mlade in dinamične‘ je zgrešeno na celi črti. Seveda nihče ne bo iskal nasprotja ‚mladih in dinamičnih‘, torej ‚starih in utrujenih‘. A pri 50+ nismo stari in prav gotovo ne utrujeni življenja. Polni energije in še toliko bi lahko dali! In če malo pomislim, sem se v tujini na raznih globalnih srečanjih in konferencah velikokrat počutila kot frklja, presenečena nad količino sivolasih gospa in gospodov, ki so me obkrožali. Še zelo aktivno so soustvarjali strokovno krajino – bodisi FMCGja, retaila in tudi marketinga. V Sloveniji je ta izkušnja precej bolj redka.

Naj bo to poziv, da razmislimo, kaj točno je problem. Seveda lahko pomagam z nasveti, kako izboljšati cv, kako si narediti ciljno listo potencialnih zaposlovalcev in jim poslati po meri ukrojeno prošnjo za zaposlitev, lahko prisluhnem… in to naredim rada in z veseljem; a roko na srce… mogoče to ni tisto, kar iskalci zaposlitve najbolj potrebujejo. Kratkoročno že. Na dolgi rok… na dolgi rok pa potrebujejo zaposlitev. In morda ne ‘kljub temu, da so 50+’, temveč prav zaradi tega!

Nazaj