TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

Naši partnerji – ekipa TRESCON Linz so ponovno osvojili nagrado za Active Sourcing – The Active Sourcing Award 2019!

10/03/2019

Naše partnersko podjetje iz Avstrije, TRESCON Linz je že drugo leto zapored osvojilo nagrado za najboljšega iskalca (Active Sourcing Award) na področju DACH regije. Regija DACH združuje nemško govoreče evropske države Nemčijo, Avstijo in Švico. Med 130 prijavami so letos osvojili odlično 2.mesto, lani pa so bili celo prvaki.

Vse sodelujoče ekipe so prejele isto nalogo – poiskati je bilo potrebno ustrezno osebo za vodilno/managersko  pozicijo v hčerinskem podjetju katoliške ustanove Stephanus – Staphanus Services GmbH v Berlinu, ena izmed njenih ključnih nalog pa naj bi bila sprememba obstoječe družbe v družbo, vodeno po principih razumevanja inkluzije (vključevanja) vseh zaposlenih z vsemi svojimi raznolikostmi.  Težavnost tega iskanja se skriva v osredotočenosti na pripadnost krščanski cerkvi (ACK), saj ta na družbenih profilih večinoma ni omenjena. Ključna merila za iskanje so bila:

• Ciljna raziskava razpisane pozicije

• Podrobna priprava za oblikovanje jasne strategije iskanja

• Uporaba sodobne programske opreme in inovativnih vtičnikov v procesu iskanja

• Vključevanje kreativnih idej (razmišljajte zunaj okvira) in pristopov

S sistemom Active Sourcing TRESCON razume proaktivno iskanje, prepoznavanje in naslavljanje aktivnih / pasivnih kandidatov na družbenih omrežjih, poslovnih platformah, spletnih bazah življenjepisov in na platformah, namenjenih specifičnim ciljnim skupinam.

TRESCON Linz je v zadnjih šestih letih sestavil zmogljivo in kompetentno ekipo strokovnjakov na področju iskanja, od katere se vneto in učinkovito učimo tudi v TRESCON Slovenija, saj v naši skupini podjetij dajemo velik poudarek rednemu usposabljanju na vseh področjih – tudi na področju iskanja kadrov. Glavna prednost je za naše naročnike možnost iskanja večjega števila primernih profilov, ki so bolje usposobljeni, lažje pa privabimo tudi velikega števila potencialnih kandidatov za karierno ponudbo s pomočjo individualnih in drugačnih, kreativnih pristopov.

Nazaj