TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

‘Kaj pa vas motivira, gospod Kek?’*

02/27/2020

Pogovor z gospodom Matjažem Kekom ob 15. obletnici Tresconovega poslovanja v Sloveniji je bil vsekakor navdihujoč v vseh ozirih. Z njim bi se težko pogovarjala o nogometu, ker se nanj ne spoznam prav dosti– moje zanimanje je precej večje za marsikateri drug šport in pri nogometu sem v najboljšem primeru pojem ofsajda osvojila le na pol … Kar pa me zanima in o čemer sva se lahko pogovarjala, so pogledi na načine vodenja in teamskega dela, na pomen skupnih vrednot in poslanstva, na pomen razvoja ekipe, odprla sva temo iskanja in izbora… in pogovarjala bi se lahko bistveno dlje, kot nama je časovni okvir dopuščal.

Na gospoda Keka me je pred leti opozoril moj pokojni oče, ki je z neverjetno naklonjenostjo spremljal transformacijo reškega nogometnega kluba. In prav ta del njegove poklicne poti mi je služil tudi kot iztočnica za najin pogovor: kako je iz kluba, ki je bil vse kaj drugega kot uspešen, lahko naredil zmagovito ekipo? Da tega ni naredil on sam, je takoj rekel. Da je bilo to delo vseh in da sam ne bi zmogel ničesar. Postaviti ekipo na prvo mesto in namesto ‚jaz‘ uporabljati dikcijo ‚mi‘, ker gre vedno za teamsko delo, je ena osnovnih značilnosti dobrega vodje, t.i. avtentičnega vodje. In če je morda termin avtentični vodja mnogokrat napačno interpretiran (‚sem, kakršen sem‘ in ‚bom, kakršen pač sem‘), je bilo pri pogovoru z g. Kekom ves čas očitno, da imamo opraviti z avtentičnim vodjem v pravem pomenu te besede. Takim, ‚with a skill‘. S potrebnim znanjem, veščinami in kompetencami.

Na vprašanje, katere vrednote pri vodenju postavlja na prvo mesto, je brez oklevanja naštel odgovornost, spoštovanje in odprtost. Odgovornost do dela, do ostalih članov ekipe, do rezultata. Spoštovanje do soigralcev, do publike, do medijev. Odprto komunikacijo pa prav tako postavlja kot nujno predpostavko, saj le zdravi medsebojni odnosi, jasen pogovor in odkrite povratne informacije ekipo lahko popeljejo naprej.

In brez samodiscipline, da ne more pričakovati in zahtevati discipline igralcev. Tako preprosto gre to.

Povedal je tudi, da ga osebni cilji zanimajo bistveno manj kot skupni, višji cilji. Da je to tisti motiv, ki ga vodi, ki ga postavlja na prvo mesto in si ga želi prebuditi tudi pri članih teama. Bodisi na nivoju reprezentance, bodisi na nivoju kluba. Poslanstvo torej, kot temeljna popotnica, za kaj se borimo oziroma za kaj (in zakaj!) se trudimo in nam ni vseeno.  

Avtentičnega vodjo odlikuje pet dimenzij – jasno definirano poslanstvo, usklajene vrednote, samodisciplina, zdravi odnosi z ekipo in srčnost. Tako v nogometu, kot tudi drugod v poslu. Paralele je demonstrirala direktorica Trescona Petra Treven Bernat, ki je v motivacijskem trikotniku izpostavila nujnost ravnovesja med zadovoljstvom z vsebinskimi izzivi dela, zadovoljstvom z odnosi med sodelavci ter zadovoljstvom s finančnim paketom/lokacijo,... Da je ta slednji res samo eno izmed oglišč trikotnika, se je strinjal tudi gospod Kek, ki sta mu za ravnovesje trikotnika v njegovem obdobju trenerstva v Savdski Arabiji manjkali obe prvi dimenziji. Finančni paket kot higienik ne more odtehtati obeh motivacijsko močnejših dimenzij odnosov in samega dela.

Mogoče ena izmed močnejših izjav celotnega pogovora pa je bila tista o razumevanju pojmov poraženec in zmagovalec. Vsak poraženec, ki se iz poraza zna naučiti lekcijo za v bodoče, je zmagovalec, pravi gospod Kek. Enako nam praksa kaže tudi pri korporativni kulturi – če ta dopušča napake in v podjetju ne prevladuje strah pred napakami in represalijami, temveč se jih vidi kot priložnost za učenje in rast, s tem organizacija omogoča varno in sproščeno okolje za inoviranje. Inovacije pa so edino gibalo napredka. 

In za konec še odgovor na vprašanje v naslovu… ‘Kaj pa vas motivira, gospod Kek?’‚Ko vidim iskrico v očeh!‘ je izstrelil kot iz topa. Iskrico v očeh igralcev, iskrico v očeh… sodelavcev. In za to gre! Tudi sama lahko rečem enako - zavzetost in energijo za delo mi vedno dajeta navdušenje in veselje, ki ga vidim pri sodelavkah in naročnikih.

 

* Zapis je nastal kot povzetek pogovora z Matjažem Kekom, selektorjem slovenske nogometne reprezentance in Petro Treven Bernat, direktorico Trescona, na dogodku ob praznovanju 15. obletnica poslovanja Trescona Slovenija 4. februarja letos. Pogovor sem vodila in zapis pripravila Marjana Lavrič Šulman.

Nazaj