TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

Izkušeni avtomatik, programer procesne opreme za industrijo pijač – arhitekt, tester in implementator rešitev doma in v tujini (m/ž)

Mednarodno razvojno in proizvodno podjetje polnilnih linij pijač znanih blagovnih znamk, vzhodna Slovenija in cel svet  ​​​​​​​

Naš naročnik je uspešno podjetje z dolgoletno razvojno proizvodno tradicijo v Sloveniji, ki je del mednarodnega koncerna. Kot edino podjetje v koncernu nudi unikatne rešitve procesne opreme za polnjenje tako plastenk, kot pločevink. To zmorejo le najboljši v svetu, saj v razvoju, proizvodnji, montaži in servisu predvidijo in so pozorni na vsak detajl. Dobro domišljena avtomatika igra pri polnjenju najboljših vrst piva in pijač, z mehurčki ali brez, odločilno vlogo. Iščemo več oseb, ki bodo del razvojnega teama in bodo poskrbeli, da proizvajalci pijač še naprej strmijo nad učinkovitimi in kvalitetnimi rešitvami podjetja. Programer avtomatik je v takem podjetju čez čas, ko se spozna s finesami branže, ponosen, da obvlada proces, ki zahteva kar 20 zaporednih manipulativnih korakov strojne opreme, da je pivo res pivo. Manipulacije robotov v avto industriji so mnogo manj kompleksne, zato je tole delo poslastica za logike in programerje PLC krmilnikov, ki radi premikajo meje ustaljenih projektov. 

Vaše delo bo programiranje avtomatizacije procesnih sistemov, ki so v celoti projektirani in izdelani ter testirani v hiši, montaža in testiranje pa poteka, delno tudi ob vaši prisotnosti, na lokacijah pri kupcih v prehrambeni industriji doma in v tujini. Vaše naloge bodo design rešitev (dokumentacija, izdelava PLC imenika), priprava HW, programiranje, razumevanje sistema in zlaganje sestavnih elementov sistema v delujočo celoto, testiranje in aktivno sodelovanje pri zagonu. Pri zajemanju uporabniških zahtev boste posredno, preko vodje projekta v stiku s stranko, pri čemer bo naloga dobro razumeti funkcionalne in ostale specifične regulatorne potrebe. Neposredni stik s stranko je seveda pomemben element v celotnem obdobju montaže in zagona. Odgovarjali boste vodji avtomatizacije in bili član ekipe, ki vam bo pomagala osvojiti potrebno manjkajoče znanje.

 

Nihče ni popoln, iščemo kandidata, ki ima čim več od spodaj naštetega;

 

Če imate izobrazbo elektro, strojne ali računalniške smeri, zaželeno 5-20 let delovnih izkušenj s področja optimiranja proizvodnih linij in avtomatizacije, izkušnje pri programiranju v SCADA (npr. sistemov Zenon, WinCC) ali PLC (npr. Siemens Step 7 SCL, TIA Portal SCL) Automation Studio -B&R programov, ste delali z relacijskimi podatkovnimi bazami MS SQL oz. v .NET razvojnih okoljih, , poznate frekvenčnike, servo pogone npr B&R ali Lenze, poznate industrijske komunikacijske protokole, ste pripravljeni na občasno terensko (ustrezno nagrajeno) delo v periodičnih časovnih obdobjih v tujini, dobro govorite vsaj en tuj jezik (angleško), morda tudi nemško, potem bomo veseli interesa za krajši pogovor. Nato se boste odločili sami, ali vas ta priložnost sploh lahko zanima..

Pokličite nas oz. pošljite vaše predstavitveno pismo in življenjepis z navedbo šifre delovnega mesta 5616, na naslov prijave@trescon.si. Veseli bomo vaše pobude.


Show all career opportunities