TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

»All terrain« Devops za most med razvojniki in produkcijo ter stabilno vožnjo navkreber m/ž

Hčerinsko podjetje e-mobility multinacionalke, sedež glavnega razvojnega centra v Sloveniji, okolica Ljubljane

Ste se kot Devops razvijali v večjem podjetju, ki ima npr. »software as a service«, a vaše ideje za novo arhitekturo in nove tehnologije, state of the art sistem, ki vse avtomatizira, stalno testira, izboljšuje… duši pragmatizem in je vaš obstoječi sistem - tak kot je - začasno dovolj dober, saj ga morajo dohiteti drugi oddelki oz. biznis? Mi soustvarjamo robustno smart prihodnost in imamo Devops funkcijo v jedru razvojnega oddelka. Iz Slovenije pišemo globalne zgodbe na tehnično zanimivem področju e-mobilnosti. Naše novo delovno mesto bi vas morda lahko zanimalo tudi, če ste kljub drugačnim obljubam nenadoma pristali v manjšem teamu in okoli sebe nimate inspirativnih ali operativno dovolj izkušenih  ljudi.  Morda vaši delovni izzivi ali pa start up faza ni taka, da bi vam dovoljevala razmišljati dovolj drzno, upoštevajoč moderne tehnologije na vseh področjih, ki jih kot Devops pokrivate? Še najbolj pa je to delovnem mesto primerno, če delate v podjetju, v produkcijskem okolju in imate opravka s transakcijami ogromnih količin podatkov, ki se pretakajo od milijonov strank in naprav in zagotavljajo nemoteno 24/7/365 poslovanje - vi bi radi premikali meje, pa jih tu ne morete. No, razlog za zamenjavo zaposlitve je morda tudi v branži, še posebej če razmišljate, da bi morda nekega dne svoj avto zamenjali za električnega. Mi iščemo top »all terrain« Devopsa.

 

Če je temu tako, lahko svoje znanje in ambicije uresničite pri našem naročniku, ki je s sedežem v okolici Ljubljane globalno podjetje, zelo blizu Googlu in drugim svetovnim playerjem na področju IT in električne mobilnosti. Podjetje zaposluje 300 ljudi, od tega je 50 IT strokovnjakov. Delovno mesto, za katerega bi radi spodbudili vaš interes, je desna roka osebe, ki v podjetju gradi celoten sistem in je do sedaj usmerjala tudi Devops funkcijo. Redko srečamo osebo s tako širokim strokovnim in poslovnim znanjem, pa tudi človeško dimenzijo, kot bi bil ta vaš sodelavec. V podjetju verjamejo v potrebo po konstantnem razvoju ljudi, želijo, da ego vseh ostane v ozadju, šteje pa rešitev, prijetno vzdušje in konstantno učenje.

 

Naloge, ki jih opravlja Devops

Gre za dve glavni področji:

  • Zagotavljanje neprekinjenega obratovanja platforme, ki podpira transakcijske procese v 40 državah, hkrati tudi zagotavljanje neprekinjenega delovana fizičnih transakcijskih postaj, kar boste delali v tesnem sodelovanju z vrhunskim internim teamom za varnost
  • Podpora razvojnemu procesu, kar zajema široko področje od vzpostavljana in vzdrževana razvojnih strežnikov, sodelovanja pri načrtovanju SW opreme, nadzor nad infrastrukturo, feedback razvoju iz produkcijskega okolja, avtomatizacijo postopkov iz razvoja v produkcijo, odkrivanje novih praks in trendov za ohranjane vodilne tržne pozicije v svojem segmentu

 

Na kaj boste čez nekaj časa pri nas lahko ponosni?

Npr. na svoje sodelovanje pri procesu predelave in preoblikovanja celotne aplikacije v servisno orientirano arhitekturno rešitev, ki temelji na sporočilnem sistemu. Celotna prenova bo na .NET Core osnovi, komponente sistema pa bodo zaganjane v Docker containerjih, orkestrirane bodisi s Swarmom bodisi Kubernetesom v večjih sistemih. Navzven bo to razvidno predvsem v boljši razpoložljivosti in odzivnosti, navznoter pa v izboljšani tehnični skalabilnosti (tako kar se tiče količine podatkov in transakcij kakor tudi razpoložljivosti), izoliranem razvoju, neodvisnosti komponent in večji kontroli sistema.

Pa tudi, da delate na velikih stvareh in ste zadovoljni sami s sabo, s sodelavci in plačo.

 

Pričakovanja

Veseli bi bili, če bi prinesli s seboj čim več od spodaj naštetega (nihče pa seveda ni popoln in pričakujemo tudi vašo odprtost za učenje). Naštevamo, da spoznate, kaj so tehnologije, ki jih uporabljamo in ki nam nekaj pomenijo:

 

•     vsaj 2 leti DevOps izkušenj v raznolikih produkcijskih Linux (ali Windows) okoljih.

•     izkušnje z okolji za virtualizacijo, kot je VMware v produkcijskih okoljih.

•     izkušnje s tehnologijami Docker in Kubernetes ali Swarm ter oblačnimi tehnologijami.

•     znanje medplatformnih skriptnih jezikov (npr. bash, yaml...) in orodij za gradnjo (npr. Python, ANT, Artifactory, Groovy, Maven, MS Build, Nexus, NuGet).

•     znanje o optimizacijah operacijskega sistema Linux in uglaševanju omrežja TCP/IP.

•     znanje pri upravljanju aplikacij z uporabo CI/CD orodij, kot so Jenkins, TeamCity, Bamboo, GitLab.

•     znanje vsaj enega objektno usmerjenega programskega jezika, kot sta na primer Java ali C #.

•     znanje in izkušnje RESTFUL/SOA okolji, ki izvajajo tomcat, apache, NGINX, nodejs, asp in Python.

•     znanje in izkušnje z arhitekturo, ki temelji na dogodkih (Event Driven Architecture)

•     izkušnje z avtomatiziranimi testnimi rešitvami za enotno testiranje, integracijsko testiranje in sistemsko testiranje.

 

Vemo, da ne iščete nove službe, morda pa bi veljalo poklicati 041 786 828 (Petra) za več info oz. opraviti kak brez obveznostni ogled / pogovor. Veseli bomo vašega življenjepisa ali pa povezave preko LinkedIna ali enostavno kratkega maila s kodo d.m. 5671 na pisarna@trescon.si.

 

 


Ogled vseh prostih delovnih mest