TRESCON Linz
TRESCON St. Pölten
TRESCON Salzburg
TRESCON Ljubljana
TRESCON Bratislava
TRESCON Brno

ML inženir- podatkovni znanstvenik - AI navdušenec, z interesom za gradnjo infrastrukture znanja za priporočila in avtomatizacijo procesov m/ž

Nov data science in IT hub za uveljavljeno mednarodno podjetje, Ljubljana

Če ste podatkovni znanstvenik, ML specialist in želite delati hitre strokovne korake v odličnem teamu, za temu primerno plačo in vas naprej najbolj žene misel kreirati in pustiti pečat pri izgradnji infrastrukture znanja za optimizacijo internih in eksternih procesov ter sistema priporočil, preberite ta oglas. Verjamemo, da niste niti mislili zamenjati delodajalca, a morda je tule zgodba, ki je tega vredna. Ste v velikem podjetju, pa prepočasi napredujete oz vas ne slišijo? Morda ste v start upu, pa je trenutna prihodnost nejasna, ali pa bi se radi odlepili od Univerze? Nudimo polno zaposlitev za nedoločen čas, zgolj v primeru vašega interesa so možne tudi druge oblike sodelovanja.

 

Vaša naloga bi bila v 25 članskem teamu prevzeti vlogo vodilnega odgovornega strokovnjaka za razvoj  AI infrastrukture, ki črpa in hkrati prispeva informacije znanju zapisanem v graf bazah. Gre za široko področje, ki se začne pri definiranju graf baz, torej od osnove, kako morajo biti podatki zloženi, da omogočajo avtomatsko in učinkovito pretvorbo v značilke, do vseh naslednjih korakov kot npr. dizajn in implementacija graf algoritmov za izračun značilk (automatic / connected feature extraction), uporaba graph embedding algoritmov, oblikovanje in sestava modelov strojnega ucenja in dizajn ML pipeline-ov za treniranje modelov na velikih količinah podatkov. S kolegi postavljate metrike za validacijo rezultatov ter skupaj zbirate ideje za izboljšavo modelov. Verjetno iz izkušenj veste, kako pomembno je rezultate ustrezno predstaviti in prodati relevantnim internim ciljnih skupinam, ki so domenci, analitiki, programerji, management, zato z veseljem predstavljate in širite svoje izsledke...   

 

Zakaj bi bilo vredno pridružiti se?

 

Tehnološko ostajate in napredujete v svetovni špici. Ekopa razvija data-driven način modeliranja in strojnega učenja, kjer se odmika od tradicionalne ročne gradnje modelov ter konstruira procedure za avtomatsko gradnjo modelov in značilk iz znanja zapisanega v graf bazah. Pri tem vedno išče najboljšo rešitev, pa naj bo to navadna logistična regresija trenirana na tradicionalnih značilkah, nearest neighbour klasifikator zgrajen na podlagi node embeddingov ali pa globoka nevronska mreža za grafe (GNN).

 

Okolje in sodelavci spodbujajo out of the box razmišljanje, cenijo znanje ter izkušnje, a trdno verjamejo, da je vsak lahko vsak dan še boljši. Ego ni kralj. Delovno mesto je v Ljubljani, omogoča tudi nekaj dela od doma in fleksibilnosti.

 

Kaj prinesete s seboj, poleg svoje osebnosti, ki ste jo lahko iz oglasa razbrali:

 

  • Izkušnje s področja strojnega učenja in statističnih napovednih modelov
  • Poznavanje algoritmov za analizo grafov in morebitne izkušnje dela na večjem grafu
  • Strast in interes za nova področja AI
  • Izkušnje dela z velikimi bazami podatkov in validacijo rezultatov
  • Izkušnje z relacijskimi bazami in podatkovnimi skladišči
  • Morda ste celo delali na graph modelingu oz grafovskimi bazami
  • Java in Python sta dodaten plus

 

Če se vam oglas zdi vsaj malo zanimiv in bi radi izvedeli več o delovnem mestu s kodo 5667 oz. se na kratko pogovorili, pokličite na številko 041 786 828. Veseli bomo vašega življenjepisa ali pa povezave preko LinkedIna ali enostavno kratkega maila.


Ogled vseh prostih delovnih mest